Selfie der går verden rundt!

Selfie der går verden rundt!

Stjerne selfieSelfies! Vi tager billeder af os selv som aldrig før. Til fester, på ferier og hjemme i privaten fotograferer vi os selv med vores mobiltelefoner og deler de såkaldte ’selfies’ på sociale medier og sms. En ny undersøgelse fra Telia og YouGov sætter tal på fænomenet.

Verdens første selfie blev ifølge Wikipedia taget af den russiske storfyrstinde, Anastasia Nikolaevna, da hun som trettenårig fotograferede sig selv i spejlet og sendte billedet til en ven. Det var i 1914.

I dag, næsten 100 år senere, er fænomenet hottere end nogensinde – takket være vores mobilkameraer og de sociale medier, som vi kan sprede de digitale selvportrætter på.

stjerne selfie flere selfies

Ifølge en ny undersøgelse foretaget af YouGov for Telia, har 28 % af alle danskere over 18 år taget et selfie med deres mobiltelefoner og delt det via sms, chat eller på sociale medier. Fænomenet er i øvrigt klart mest populært blandt kvinder, idet hver tredje kvinde har taget og delt et selfie, mod knap hver fjerde af mændene.

tqg en selfie Mange selfies

Den mest verdensberømte selfie er taget af dansk jagerpilot

En pilot fra Det Danske Flyvevåben har taget noget nær den ultimative selfie, mens han affyrer et missil fra sin F-16-jager. Det skriver hjemmesiden The Aviationist.

Billedet er allerede blevet set af over en kvart million mennesker, siden det lagt på Flyvevåbnets Facebook-side.

Selfie Jagerpilot selfie 4 selfie2 selfie1